KERST & EINDEJAAR '23
À LA CARTE MENU
voor omnivoren én vegetarïerS
TE BESTELLEN VOOR:
- MA. 18 DEC. VOOR PICK UP OP 24 OF 25 DEC.
- DI. 26 DEC. VOOR PICK-UP OP 31 DEC.
PICK-UP MOMENTEN
- 24 DEC.: 13u - 15u
- 25 DEC.: 10u - 13u
- 31 DEC.: 13u - 15u
Dip'N deel
Tafelhapjes die reeds klaarstaan wanneer de gasten arriveren
-
SPAANSE OLIJFJES 🌿 €1.00
Gordal, Alorena en Cuquillo
-
FONTINA D'AOSTA D.O.P. 🌿 €1.00
halfharde koemelkkaas uit de Aosta-vallei in Noord-Italië
-
CANA DE LOMO D'IBÉRICO BELOTTA €1.50
Spaanse kwaliteitscharcuterie van de gedroogde contrefilet van het Ibérische zwartpootvarken, die zich van september t.e.m. januari voedt met eikels (bellota)
-
ZWARTE OLIJVENTAPENADE €2.00
met grissini, wat Italiaanse broodstengels zijn
-
RODE BIETENDIP 🌿 €3.50
met za'atar, dadelsiroop, hazelnoot, geitenkaas en pane carasau, een flinterdun krokant Sardijns herdersbrood
-
GUACAMOLE 🌿 €4.00
Mexicaanse avocadodip getopt met gerookte tomatensalsa en vergezeld van tortillachips van blauwe maïs
-
HUMUS MET FALAFEL & ZHOUG 🌿 €7.00
Midden-Oosterse kikkererwtendip met gefrituurde kikkererwtenkroketje en zhoug, een Jemenitische smaakmaker o.b.v. groene chili, koriander, kruidnagel en kardemom
UIT'T VUISTJE
Hartige hapjes voor tijdens de welkomstbabbel
-
BRUSCHETTA MET AARDPEER & ZWARTE PENS €2.00
zuurdesem toastjes met aardpeercrème, zwarte pens en kaviaar van mosterdzaad
-
BLADERDEEGHAPJES MET POMPOEN & KASTANJE 🌿 €2.50
chili, salie en Parmezaanse kaas
-
HOORNTJE MET RODE BIET & GEROOKTE PALING 🐟 €3.00
appel, zure room, krulpeterselie en affilla cress
-
ARABISCHE FILOSIGAREN MET GEITENKAAS 🌿 €3.00
geroosterde sesamzaadjes, citroen, tijm en dragon
-
GEPOFT KRIELPATATJE MET NOORDZEEGARNAALTJES 🐟 €4.50
gerookte haringeitjes, gezouten boter, zure room, krulpeterselie en bieslook
-
ARANCINI MET ARRABIATA 🌿 €4.50
gefrituurde risottoballetjes gevuld met caciocavallo kaas, mozzarella, gedroogde tomaatjes, pistache en verse oregano én vergezeld van een pittige Italiaanse tomatensaus (arrabiata)
-
BOMBA BARCELONETA MET SALSA BRAVA & AÏOLI €6.50
Catalaanse aardappelkroketjes gevuld met kruidig gehakt met lichtpikante tomatensaus (salsa brava) en aïoli, een Spaanse lookmayonaise o.b.v. gekonfijte look en Chardonnay-azijn
SOEP
Een hartverwarmend kommetje troost
Ouverture
Tijd om aan tafel te gaan: assiez-vous s.v.p.
-
OSSOBUCO MILANESE €15.50
Italiaanse stoofpot van kalfsschenkel in tomatensaus gekruid met salie en rozemarijn én vergezeld van tagiatelle en gremolata
-
BOUILLABAISSE VAN NOORDZEEVIS 🐟 €18.50
met mosseltjes, grijze Noordzeegarnalen, gegrilde venkel, doperwtjes, krielpatatjes en een zuurdesemtoastje met aïoli
-
TONG À LA DUGLÉRÉ MET POMMES DUCHESSE 🐟 €19.50
en een romige wittewijnsaus met beukezwammetjes, shi'itake, tomaat, grijze Noordzeegarnalen en krulpeterselie
-
CANNELLONI VAN KIKKERERWT & ZWARTE OLIJFJES 🌿 €7.00
in een tomatensaus met wortel, selder en Ceylon kaneel én vergezeld van zure roomdressing met spinazie, citroen en nootmuskaat
-
GEKONFIJTE PREI MET PUY-LINZEN & GEBAKKEN KRIELTJES 🌿 €9.50
crème van prei met mosterd, dille, dragon en bladpeterselie
-
WORTELTJES MET MUNGBONEN EN GEROOKTE LABNEH 🌿 €12.00
krokant pitabrood met za'atar, gemarineerde feta met karwijzaad en sherry-azijnvinaigrette met venkelzaad en munt
PLAT DE RÉSISTANCE
Sommige zaken behoeven geen uitleg:
bon appétit!
-
VOL-AU-VENT MET KROKETJES €16.50
zilveruitjes, wortel, doperwtjes en een sla'tje met veldsla, kervel en tuinkers. De smaakvolle kippen die gebruikt worden, zijn de biologische scharrelkippen 'Ardoa', uit het Baskenland.
-
OSSOBUCO MILANESE €19.50
Italiaanse stoofpot van kalfsschenkel in tomatensaus gekruid met salie en rozemarijn en vergezeld van tagiatelle en gremolata
-
RAGOUT VAN EVERZWIJN MET BLAUWE BESSEN & KROKETJES €22.00
geroosterde zoet-zure worteltjes met amandel en witloofsalade met veenbesjes, Jonagold appel, hazelnoot en zure roomdressing met bieslook
-
FAZANT FINE DE CHAMPAGNE MET KROKETJES €24.00
fazantenfilets in cognacsaus met geroosterde zoet-zure worteltjes en amandel, wilde bospaddenstoelen en witloofsalade met veenbesjes, Jonagold appel, hazelnoot en zure roomdressing met bieslook
-
BOUILLABAISSE VAN NOORDZEEVIS 🐟 €24.50
met mosseltjes, grijze Noordzeegarnalen, gegrilde venkel, doperwtjes, krielpatatjes en een zuurdesemtoastje met aïoli
-
TONG À LA DUGLÉRÉ MET POMMES DUCHESSE 🐟 €26.00
en een romige wittewijnsaus met beukenzwammetjes, shi'itake, tomaat, grijze Noordzeegarnalen en krulpeterselie
-
SANS-BOEUF BOURGUIGNON MET KROKETJES 🌿 €14.50
boterraapjes, zilveruitjes, kastanje, wilde bospaddenstoelen, appeltjes gevuld met veenbessen en witloofsalade met zure roomdressing, gedroogde veenbesjes, appel, hazelnoot en bieslook
-
VEGETARISCHE VOL-AU-VENT MET KROKETJES 🌿 €16.50
plantaardige kip en balletjes, zilveruitjes, wortel, doperwtjes en vergezeld van een sla'tje met veldsla, kervel en tuinkers
ZOET SLOTAKKOORD
Een zoethoudertje om in stijl af te sluiten.
-
NUTTY BROWNIES €2.50
met pijnboompitjes, walnoot en crème fraîche
-
PASTÉIS DE BELÉM MET VANILLE ROOMIJS €5.00
Portugees bladerdeeggebakje met vanillecustard, citroen, kaneel en bloemsuiker
-
CHOCOLADECHEESECAKJES MET STRACIATELLA €7.00
kleine cheesecakjes o.b.v. ricotta, chocolade en hazelnoot, getopt met ganache én vergezeld van stracciatella roomijs
-
PASSIEVRUCHTENCHEESECAKJES MET YOGHURTSORBET €9.00
kleine cheesecakjes o.b.v. verse kaas en passievrucht, vergezeld van ananassalade en een sorbet van yoghurt gekruid met limoen, citroengras en kaffir limoenblad
-
MANDARIJNTAART (8-10 PERS.) €32.00
getopt met gebrande meringue, bergamotgel en duindoornbeszalf